Marile provocări, micile schimbări, rezultate care îți ung sufletul

 

De multe ori simțim nevoia de o schimbare, dar nu avem nevoie întotdeauna de o schimbare care să ne epuizeze în cele din urmă și să ne și lase fără bani, ci poate doar de satisfacerea unui moft. În astfel de cazuri, formarea unor colțișoare ferite  unde putem să ne retragem pentru a citi o carte sau unde putem să ne primim musafirii la o cafea, poate amenajarea unui colțișor de joacă pentru copii, ne vor satisface această nevoie. 

Pornind de la această idee, luna aceasta m-am gândit să o dedic spațiilor mici. 


Ca designer, deseori mă găsesc în situația de a găsi soluții pentru spații mici, mai ales când lucrez în micile apartamente vechi, prost compartimentate, ale Clujului, în cartierele ridicate în regimul comunist, dar nu numai. 

Încercarea de a potrivi și de a face ca totul să fie....perfect, este o provocare mică-mare :), dar acest lucru face designul spațiului mic atât de distractiv: venind cu soluții inteligente la aceste mici-mari obstacole, produce cu atât mai multe satisfacții în savurarea produsului finit. Pentru a face față situației, sunt câteva mici trucuri ale designerilor pe care de asemenea le voi prezenta pe parcursul acestei luni. Iată câteva exemple: folosirea corectă a luminii naturale și a celei artificiale, folosirea anumitor culori, dar și metoda de formare a unor colțișoare de repaus. 

Conform politicii Flow Interiors, de a dezvolta o relație amicală cu clientul, pentru a-i înțelege mai bine nevoile, soluțiile găsite astfel, vor reflecta exact personalitatea și nevoile celui din urmă menționat.


Ca la toate studiourile de design, și la Flow Interiors urmărim ceea ce se întâmplă în lumea mare a design-ului, nu neapărat pentru a fi în trend sau pentru a ne încadra în formalități, dar ca și sursă de idei este interesant de știut ce se poartă :), și anul acesta se poartă verdele. Verdele în toate nuanțele lui: de la cel proaspăt de primăvară, la bogatele nuanțe de măsliniu, și evergreen, chiar și chartreuse-ul ș-i a făcut apariția în marile proiecte. 

Sincer, nu îmi displace acest lucru, fiind o nuanță bogată, îndrăzneață și capricioasă, dar în același timp neutră, senină, inspirată de natură oferind o versatilitate incredibilă la alegerea paletei de culori. 

Dacă ne întoarcem la tema acestei luni: spațiile mici, o doză mică de verde poate avea un impact îndrăzneț, mai ales într-o cameră de zi.



 Sursă imagine:Pinterest




Verdele de salvie este nuanța perfectă atunci când vine vorba de folosirea unei palete de culori neutre. Senzația dominantă a încăperii de mai jos, este de calm, dar nu plictisitor, datorită albului cremos.  Este răcoritor și liniștit, așa cum trebuie să fie un dormitor. 

 

Sursă imagine:Pinterest


 

Pentru a adăuga o notă de culoare estompată, cum ar fi aceste perdele cu model verde-măsliniu, într-un spațiu dealtfel neutru, oferă un plus de interes vizual elementelor. 

 

Sursă imagine:Pinterest


 

Simt ceva deosebit în verdele chartreuse mai ales când este asociat cu un mobilier edgy și un dram de negru. Putem echilibra aspectul cu accente neutre și câteva perne crocante :).


Sursă imagine:Pinterest



Lumina și efectele ei

Există mai multe elemente cheie care ne captează privirea la prima vedere. Acestea pot fi elemente de mobilier sau chiar designul arhitectural, dar și iluminatul este un element care subliniază stilul și evidențiază designul unei încăperi. Mai mult, iluminatul unei încăperi afectează și starea de spirit a celor care o populează. Se poate împărți în două categorii: iluminatul natural și artificial.


Lumina naturală este dependentă de orientarea clădirii, mărimea geamurilor, etc. dar în funcție de aceasta se va amplasa și mobilierul în încăpere. Dacă orientarea este nordică alegeți culori vii, pline de viață, în timp ce pentru încăperile care au o orientare spre sud se vor folosi culori mai neutre sau mai reci, pentru a menține balansul luminozității.


În comparație cu iluminatul natural, cel artificial oferă designerilor o flexibilitate mult mai mare, dar pentru că este vorba de stăpânirea unor elemente tehnice, pentru a fi folosit în beneficiul încăperii, aici aveți nevoie de ochiul antrenat al designerului interior. Dat fiind faptul că Flow Interiors are cel puțin doi astfel de ochi antrenați, îndrăzniți să apelați la noi :).

 

Pentru cei care cred că mai puțin înseamnă mai mult

Colțișoarele adăugate unor încăperi, ca element de design, dar și cu o anumită funcționalitate, sunt niște zone de interes ale interioarelor, și pentru decorarea lor există nenumărate idei creative. Iată, așa cum v-am promis, niște idei pentru amenajarea unor colțuri funcționale.

Prin funcționalitatea lor, colțurile pot fi deosebit de versatile, totodată dau și o întorsătură artistică încăperii. Acestea pot fi spații confortabile pentru a servi cafeaua, spații pentru citit, spații de depozitare, spații pentru joacă, pentru home-office, etc.



Colț pentru citit

Combinarea unui scaun confortabil cu un raft de cărți încorporat este o modalitate sigură de a îmbrăca un colț dealtfel plictisitor. Adăugarea unor elemente de decor, o plantă și o lampă, vă ajută să completați spațiul, astfel încât să vă puteți bucura de o carte bună.


 Sursă imagine:Pinterest



Colțuri de depozitare

Puteți maximiza spațiul prin crearea unui colț de depozitare cu ajutorul unor elemente de design unice. De asemenea, puteți adăuga un amestec de culori vibrante, care vor capta atenția.

 

Sursă imagine:Pinterest


 

Home Office

Orice colț gol poate deveni un birou de acasă cu simpla adăugare a unei mese de birou, un scaun și un set de rafturi. 

 

Sursă imagine:Pinterest



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Interviu inedit cu una dintre puținele organizatoare cu adevărat profesioniste din România: Andrea Ingrid Sârbu Lőrincz

Cum să creezi personalitatea căminului tău

Funcționalitate și confort